پای درس استاد
کلمات قصار حاج شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی
* مرنج و مرنجان.
* در انجام حوائج مردم هر قدر که می توانی بکوش.
* آنکس که برای رضای خدا به خلق خدمت می کند نباید وقت معین کند.
* از تهجد و نماز شب غفلت نکن.
* تقوی و پرهیز را پیشۀ خود ساز.
* به آن مقدار تحصیل کن که از قید تقلید وا رهی.
* هر روز صدقه دهید اگر چه کم و ناچیز باشد.
* کمیل را در شب های جمعه ترک نکنید.
* برای رفع مشکلات، با توجه [و حضور قلب] بعد از نماز صبح رو به قبله سوره یاسین را بخوانید.
* ممکن را چه حد که در دستگاه خلقت اظهار وجود کند هر چه هست اوست و همه از اوست.
شیخ حسنعلی اصفهانی(ره) فرزند علی اکبر فرزند رجبعلی مقدادی اصفهانی(ره)، در خانواده زهد و تقوی و پارسائی چشم به جهان گشود، پدر وی مرحوم ملاّ علی اکبر، مردی زاهد و پرهیزگار و معاشر اهل علم و تقوی و ملازم مردان حق و حقیقت بود و در عین حال از راه کسب، روزی خود و خانواده را تحصیل می کرد مرحوم حاج شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی از عالمان و عارفان بزرگ جهان اسلام بودند که روش و سیره رفتاری ایشان الگوی بزرگ و مهمی برای علاقمندان به عرفان و معنویت گردیده. امروزه خیل عظیمی از جوانان، دانشجویان و مردم دوست دار عرفان همواره با مطالعه در وضع زندگی ایشان یا با زیارت و اجرای اندرزهای آن عارف بزرگ، بر بار معنوی و عرفانی خود می افزایند.
ایشان محل استقرار کرسی امام رضا علیه السلام را برای مدفن خود، پیش بینی و وصیت فرمودند و بالاخره، در همان نقطه نیز مدفون شدند.
بین حضرت عیسی در امت مسیح و حضرت امام حسین در امت اسلام شباهتهایی هست
از حیث مادر که مریم «سیدة النساء»است و حضرت زهرا نیز همچنین.
شباهت دیگر آنها در عقیده ای است که مردم در مساله « تفدیه » پیدا کردند و خیال کردند که آن دو بزرگوار کشته شدند که گناه دیگر مردمان را به گردن بگیرند و دیگران آزاد باشند و تکلیف از مردم ساقط شد.
شباهت دیگر در زکی و مبارک بودن است،یعنی هر دو وجود برکت خیز فوق العاده شدند(و جعلنی مبارکا).
برکت عبارت است از نموّ در خیر،چنانکه از تفسیر مجمع البیان و صافی و غیره بر می آید
همان طور که یک زمین مبارک است مثل زمین فلسطین(و بارکنا حوله...) همان طور که بعضی آبها پر برکتند مثل آب باران (و نزلنا من السماء ماء مبارکا)،همان طور که بعضی حیوانها مبارک و پر برکتند مثل گوسفند،همان طور هم بعضی انسانها واقعا«وجود مبارک »می باشند و در باره آنها تعارف نیست،زمینی هستند که همه ساله محصول می دهند،بارانی هستند دائم.
داستان فطرس ملک،رمزی است از برکت وجود سید الشهداء که بال شکسته ها با تماس به او صاحب بال و پر می شوند، افراد و ملتها اگر براستی خود را به مهد حسین بمالند از جزایر دور افتاده رهایی می یابند و آزاد می شوند. بدون شک مکتب حسینی راه نجات این امت است زیرا کرسی حسین کرسی امر به معروف و نهی از منکر است.آنچنانکه از سورة الشعراء بر می آید،ظهور پیغمبران در فترتها به علت شیوع مفاسد بوده است. ولی ما می بینیم مکتب زنده حسین،ظهور حسین است در همه اعصار،یعنی در هر سال و هر محرم امام حسین به صورت یک مصلح عالی ظهور می کند...
یک شباهت دیگر این است که مسیحیان و مسلمانان، هم "ولادت" و هم، "رفتنِ" این دو را بزرگ می شمارند با این تفاوت که آنها در هر دو مرحله به...شادی می پردازند
ما و مسیحیان، ولادت و کشته شدن هر یک از حضرت سید الشهداء و مسیح را بزرگ می داریم با این تفاوت که آنها در هر دو مورد جشن می گیرند و ما تنها ولادت را جشن گرفته و در شهادت امام حسین سوگواری می کنیم. آنها روزی را که به عقیده خودشان مسیح در آن روز بعد از کشته شدن عروج کرده نیز جشن می گیرند.
شاید شباهت بین عیسی و سید الشهداء در یک امر دیگر هم باشد و آن عدم سابقه اسمی است،و شاید این جهت مربوط به یحیی باشد نه عیسی،و در این صورت شباهت بین حسین علیه السلام و یحیی است،کما اینکه این دو در شهادت با هم شبیه اند و هر دو شهید امر به معروف و نهی از منکرند (و ان من هو ان الدنیا ان راس یحیی اهدی الی بغی من بغایا بنی اسرائیل).
شباهت دیگر بین آنها در انصار و حواریین است (کما قال عیسی بن مریم للحواریین من انصاری الی الله...) سید الشهداء نیز در شب عاشورا حواریین خود را انتخاب کرد.
مولوی در جلد سوم مثنوی داستان ظهور روح القدس را بر مریم به نحو عالی ذکر کرده است.
مجموع شباهتها با عیسی علیه السلام: در مادر از نظر سیدة النساء بودن،صدیقه بودن،بتول عذرا بودن،مخاطب ملائکه بودن... در برّ به والدین، در اعتقاد تفدیه، در مبارک بودن، در بزرگداشت ولادت و وفات، در عدم سابقه اسمی، و در انصار و حواریین، و با یحیی در شهادت.(تلخیصی از:مجموعه آثار شهید مطهری ج 17)
معرفی سایت
چهل دستورالعمل برگزيده از آثارامام خمينى قدس سره.
سالك ,در هر مقطعى بايد نور رااز نار شناسد
سالك را در هر مرحله , راق و يراقى بايد تااز دامها . برهد
www.balagh.net/persian/akhlaq/akhlaq_dastor/22.htm
با مراجعه به این ریز آدرس می توانید چهل دستور العمل اخلاقی عرفانی از بیانات و توصیه های حضرت آیت الله العظمی امام خمینی دریافت نمایید.
بیان رون احکام
گوش دادن به خنده زن نامحرم
گوش دادن به خنده زن نامحرم اگر موجب مفسده نباشد چه حكمى دارد و در صورتى كه مفسده داشته باشد چه حكمى دارد؟
استفتائات حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در مواردى كه مفاسد خاصّى بر آن مترتب نشود مانعى ندارد.
|